Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024

Ο μόνος τρόπος για να γλιτώσει σήμερα ο άνθρωπος από την επερχόμενη ολική καταστροφή

 

Μια ενδιαφέρουσα ευχετήρια κάρτα για τα φετινά Χριστούγεννα, φιλοτεχνημένη από καλό φίλο, πρωτοψάλτη και φιλόλογο, προβάλλει ένα κείμενο με απύθμενο θεολογικό βάθος, επιλεγμένο μέσα από τα έργα του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου.

  Η συνειδητοποίηση και κατάκτηση του κειμένου αυτού,  αν διαβαστεί προσεκτικά, οδηγεί σε αποκαλυπτική γνώση. Εξάλλου, ο ίδιος ο Άγιος Συμεών μαρτυρεί στα έργα του ότι και μόνο η ανάγνωση των λόγων του αποτυπώνει στην ψυχή, μυστικώ τω τρόπω, τα ένθεα νοήματά τους και μεταγγίζει την ιερή χάρη τους.

Στο συγκεκριμένο απόσπασμα αποτυπώνεται με ενάργεια μια συντριπτική λυτρωτική διάσταση και αλήθεια που αφορά στην κατά σάρκα γέννηση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

  Ο άνθρωπος από την πτώση της παρακοής μέχρι σήμερα παραμένει τραγικά δυστυχισμένος, λόγω της απομάκρυνσής του από τον Θεό και μάλιστα διάκειται εχθρικά προς τον Θεό. Όσο μεγαλύτερη η απομάκρυνση, όπως συμβαίνει τώρα στην εποχή μας, τόσο μεγαλύτερος ο πόνος και το χάος. Αυτή είναι όλη η αιτία της δυστυχίας του που επιφέρει την έλλειψη της ειρήνης. Ο μόνος τρόπος της ειρήνευσης είναι η συμφιλίωσή του με τον Θεό. Το πώς θα γίνει αυτό, μας το εξηγεί ο Άγιος Συμεών.

  Πρώτη και απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διάθεση μετανοίας, η ειλικρινής και μετά συντριβής συναίσθηση των αμαρτιών του, δηλαδή το πένθος της ψυχής του για τα κρίματά της, η δίψα για τον Θεό. Τότε σιγά-σιγά καθαρίζεται η ψυχή και γίνεται σαν καθρέφτης καθαρός.

  Η ψυχή που έγινε τέτοια, θα δει εξάπαντος τον Θεό μέσα της, συμφιλιώνεται μαζί Του και επέρχεται ειρήνη ανάμεσα στον Θεό και σ’ εκείνη που μέχρι πριν ήταν εχθρική απέναντί Του. Τότε αυτή η ψυχή μακαρίζεται ως ειρηνοποιός και ο άνθρωπος γίνεται υιός Θεού κατά τον μακαρισμό: «Μακάριοι οι ειρηνοποιοί ότι αυτοί υιοί Θεού κληθήσονται». Αυτή είναι η αληθής έννοια του ειρηνοποιού ανθρώπου και όχι όπως απλά την αντιλαμβανόμαστε. Κατά τον Άγιο Συμεών ειρηνοποιός είναι ο άνθρωπος που συμφιλιώθηκε με τον Ιησού Χριστό, ο οποίος τον συμφιλιώνει έτσι με τον Πατέρα Του, με τον οποίο ήταν πριν εχθρός Του.

  Για τον λόγο αυτό ήρθε στον κόσμο ο Ιησούς και έγινε άνθρωπος, για να ενώσει τα διεστώτα, τον αποξενωμένο άνθρωπο με τον Θεό. Ο Ιησούς λαμβάνει σάρκα από τη σάρκα μας και σε μας μεταδίδει το Άγιο Πνεύμα.

  Μόνο με τον τρόπο αυτό ο άνθρωπος ειρηνεύει βρίσκοντας τη χαμένη ευδαιμονία και τον παράδεισο μέσα του. Αλλιώς, δεν βλέπει Θεού πρόσωπο κατά κυριολεξία.

  Όμως ο άνθρωπος δεν θέλει να ζει με τον Θεό, γιατί προτιμά να ζει με τα πάθη του που μόνο τον καταστρέφουν. Στη δαιμονική λαίλαπα της εποχής μας όμως, που οδηγεί μα μαθηματική ακρίβεια σε ολική καταστροφή, δεν υπάρχει κάτι άλλο πλέον που μπορεί να τον σώσει. Γι’ αυτό, όσο γρηγορότερα το συνειδητοποιήσει, τόσο το καλύτερο.


ΜΑΡΤΥΡΙΑ - "δεν θα γίνει η ένωση "των εκκλησιών", δεν θα το επιτρέψει ο Θεός" - Άγιος Παϊσιος

 

Μαρτυρία "Ο ιερομόναχος π. Αρσένιος, γέρων του κελλιού Παναγούδα, με πληροφόρησε πρόσφατα  πως ο Άγιος Παΐσιος τον ενημέρωσε πως δεν θα γίνει η ένωση "των εκκλησιών", δεν θα το επιτρέψει ο Θεός.
Η εν λόγω μαρτυρία δημοσιεύεται για πρώτη φορά"
Με σεβασμό και αγάπη,

Νικόλαος Α. Ζουρνατζόγλου
ἐπισμηναγὸς ἐ.ἀ.

ΥΓ
Η έκφραση " ένωση των εκκλησιών " λέγεται από συνήθεια, γιατί τι σχέση έχει η εκκλησία με την αίρεση;

22 Δεκεμβρίου η ΑΓΙΑ η μελαχροινούλα

 

Η Αγία Αναστασία των Μικρασιατών
Δεκεμβρίου 22, 

Η ιερή εικόνα της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας που έφεραν οι μικρασιάτες πρόσφυγες από το ομώνυμο Ναό του Χορόσκιοϊ και ευλαβικά φυλάσσεται στον Ναό της Αγίας στον Περισσό Νέας Ιωνίας Αττικής που κτίστηκε από τους ίδιους εις ανάμνηση του Ναού στη Μικρά Ασία. Λόγω του σκούρου χρώματος του προσώπου της Αγίας στην εικόνα, οι Τούρκοι που ευλαβούνταν και αυτοί της Αγία, την αποκαλούσαν ''καρά κιζ'', δηλαδή μαύρο κορίτσι ή μελαχροινούλα.
Γιώργου Καζάνα

Προέδρου Ένωσης Μικρασιατών Φοιτητών

22 Δεκεμβρίου, μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας.

Η Αγία Αναστασία τιμάται ιδιαιτέρως από τους Μικρασιάτες και αυτό καταδεικνύεται αφενός από το μεγάλο προσκύνημα στο Ναό της στη Μικρά Ασία αλλά και μετά την Καταστροφή του ’22 με τους νέους ναούς που χτίσανε στο όνομά της οι πρόσφυγες και οι απόγονοί τους. Άλλωστε το όνομα Αναστασία ήταν από τα πιο δημοφιλή των Μικρασιατων και μάλιστα με διάφορα υποκοριστικά, χαρακτηριστικά της γλώσσας τους: Σίτσα , Ανάστα , Αναστασού , Στασώ …

Η ιερή εικόνα της Αγίας Αναστασίας που έφεραν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες από το ομώνυμο Ναό του Χορόσκιοϊ και ευλαβικά φυλάσσεται στον Ναό της Αγίας στον Περισσό Νέας Ιωνίας Αττικής και κτίστηκε από τους ίδιους εις ανάμνηση του Ναού στη Μικρά Ασία. Λόγω του σκούρου χρώματος του προσώπου της Αγίας στην εικόνα, την αποκαλούσαν »καρά κιζ», δηλαδή μαύρο κορίτσι ή μελαχροινούλα.
Στη Μικρα Ασία

Το χωριό Χορόσκιοϊ (Πετεινοχώρι) εντοπίζεται στην κοιλάδα του ποταμού Έρμου, 32 χλμ. βορειοανατολικά της Σμύρνης και μόλις 3,5 χλμ. βορειοδυτικά της Μαγνησίας, αποτελώντας ουσιαστικά προάστιό της.

Σύμφωνα με μια παράδοση, το όνομα του χωριού σχετίζεται με την ίδρυση του ναού της Αγίας Αναστασίας και τη λατρεία της ομώνυμης αγίας. Σύμφωνα με αυτή την παράδοση, η εύρεση της εικόνας της συνοδεύτηκε από λάλημα πετεινού.

Το Χορόσκιοϊ είχε αμιγώς χριστιανικό πληθυσμό ήδη από το 16ο αιώνα. Οι κάτοικοι του χωριού ήταν τουρκόφωνοι. Κατά το 19ο αιώνα παραδίδεται πως το χωριό είχε 1.600 κατοίκους. Ωστόσο, σε στατιστικό πίνακα του 1905 εμφανίζεται να έχει 4.500 ορθόδοξους κατοίκους. Το χωριό υπαγόταν στο βιλαέτι Αϊδινίο και εκκλησιαστικά ανήκε στη δικαιοδοσία της Μητρόπολης Εφέσου. Οι κάτοικοι του χωριού μετά το 1922 διασκορπίστηκαν σε αρκετά μέρη της Ελλάδας: στο Αραπλί Θεσσαλονίκης, στην Έδεσσα, στη Νέα Ιωνία Βόλου, την Κοκκινιά και τον Πόρο.

Ο ναός της Αγίας Αναστασίας στο χωριό Χορόσκιοϊ ήταν σημαντικό κέντρο λατρείας για τους κατοίκους του χωριού, τους ορθόδοξους των γύρω περιοχών, αλλά και για τους μουσουλμάνους της περιοχής της Μαγνησίας.

Ο Ιερός Ναός της Αγίας Αναστασίας Φαρμακολυτρίας στο χωριό Χορόσκιοϊ ήταν σημαντικό κέντρο λατρείας για τους Σμυρναίους αλλα και όλους τους Μικρασιάτες.

Ήταν χτισμένη το 1818, σύμφωνα με την επιγραφή που υπήρχε στην εξωτερική πύλη του περιβόλου της: «Αγία Αναστασία 1818 Κτήτωρ Κωνσταντίνος Αλτίνογλου». Στον περίβολο του ναού υπήρχε η θέση όπου βρέθηκε η εικόνα της Αγίας και Αγίασμα, ενώ ένα υψηλό κωδωνοστάσιο υπήρχε στην είσοδο του ναού, ο οποίος είχε σχήμα πλοίου. Ακόμα εκεί βρίσκονταν πάνω από σαράντα δωμάτια που φιλοξενούσαν πιστούς απ’ όλο τον μικρασιατικό χώρο κατά τον εορτασμό της Αγίας στις 22 Δεκεμβρίου.

Εσωτερικά υπήρχε πλούσιος διάκοσμος με πολυελέους, χρυσά και ασημένια καντήλια ενώ η εικόνα της θαυματουργής Αγίας ήταν καλυμμένη από πολύτιμα αναθήματα.

Στον περίβολο του ναού υπήρχαν επίσης κτίρια στα οποία στεγάζονταν: εξατάξια αστική σχολή αρρένων με 5 δασκάλους και 120 μαθητές, τετρατάξια σχολή θηλέων με 3 δασκάλες και 90 μαθήτριες, και το νηπιαγωγείο με 150 παιδιά. Οι ετήσιοι προϋπολογισμοί του αρρεναγωγείου και του παρθεναγωγείου ανέρχονταν σε 25 και σε 20 τουρκικές λίρες αντίστοιχα. Τα ιδρύματα αυτά συντηρούνταν ως επί το πλείστον χάρη στα εισοδήματα από την περιουσία του ναού.

Η εκκλησία της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας του Χορόσκιοϊ πανηγύριζε στις 22 Δεκεμβρίου (ημέρα εορτής της αγίας), την Κυριακή του Θωμά και την Πεντηκοστή. Το πανηγύρι της Αγίας το Δεκέμβριο συγκέντρωνε πιστούς από ολόκληρη τη Μικρά Ασία και συμμετείχαν πολλοί έμποροι με τα προϊόντα τους. Θεωρούνταν ότι η αγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια θεράπευε με θαυματουργό τρόπο ψυχικές ή πνευματικές διαταραχές. Οι ασθενείς παρέμεναν στα κελιά που προορίζονταν για τους προσκυνητές μαζί με τους δικούς τους ανθρώπους για διάστημα 40 ή περισσότερων ημερών, μέχρι να γίνει το θαύμα που επιθυμούσαν ή μέχρι να εκπληρώσουν το τάμα τους.

Στη γιορτή της αγίας Αναστασίας τα σπίτια στο χωριό είχαν το καθιερωμένο λαδερό φαγητό για τη «μεγάλη» μέρα: ρεβιθοντολμάδες, δηλαδή ξερές μελιτζάνες γεμιστές με ρύζι και ρεβίθια αλεσμένα.

Σχετικά με τα θαύματα της αγίας Αναστασίας υπήρχε και η παράδοση πως κάποτε μουσουλμάνοι ληστές περικύκλωσαν το Χορόσκιοϊ, αλλά λόγω της επέμβασης της αγίας, δεν μπόρεσαν να βρουν το δρόμο για να μπουν στο χωριό.

Στον κυριως ελλαδικο κορμό

Κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή ο ναός καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι πρόσφυγες συνέχισαν την τιμή προς την Αγία Αναστασία και στους τόπους όπου εγκαταστάθηκαν μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Οι Μικρασιάτες έκτισαν στον Περισσό της Νέας Ιωνίας Αττικής νέο ναό της Αγίας Αναστασίας σε ανάμνηση του ομώνυμου Ναού του Χορόσκιοϊ της Μικράς Ασίας. Εκεί φυλάσσεται η ιερή εικόνα της Αγίας που έφεραν μαζί τους.


Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νικαίας Αττικής υπάρχει παρεκκλήσιο της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας και πραγματοποιείται στη μνήμη της Ιερά Πανήγυρις από τους απογόνους των προσφύγων Μικρασιατών.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν δυο ναοί της Αγίας: 1) Ο Ιερός Ναός Αγίας Αναστασίας & Αγίων Θεοδώρων Συκεών (στην προσφυγική περιοχή της Νέας Βάρνας – Καλλιθέας Συκεών) και 2) ο Ιερός Ναός Αγίας Αναστασίας Νέας Κηφισιάς που εγκαινιάστηκε το 2013 στην περιοχή όπου επίσης εγκαταστάθηκαν Μικρασιάτες μετά την Καταστροφή του 1922 και σήμερα αποτελεί μια ανεπτυγμένη συνοικία της Θεσσαλονίκης.

Πάντες γάρ οἱ ὁμοπάτριδες κείμεθα ἐπί ξυροῦ ἀκμῆς τῶν θλίψεων ὀδυνόμενοι ἐπί τή χλεύη καί καταφρονήσει τῆς φιλτάτης ἠμῶν πατρίδος

 

ΔΟΞΑ ΕΝ ΥΨΙΣΤΟΙΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΓΗΣ ΕΙΡΗΝΗ ΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΕΥΔΟΚΙΑ-
ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ

 Κύριε ὁ Θεός ἠμῶν, ὁ δείξας τό ἔλεός Σου ἐν πάσι τοῖς προσιούσι σοῖ καί ἑξαιτουμένοις τοῦτο, ὁ εὐμήχανος καί ποικίλα ἔχων τῆς σωτηρίας τά φάρμακα, «ὁ πατήρ τῶν οἰκτιρμῶν καί Θεός πάσης παρακλήσεως, ὁ παρακαλῶν ἠμᾶς ἐπί πάση τή θλίψει ἠμῶν», ὁ διά τοῦ μονογενοῦς Σου Υἱοῦ πληροφορήσας ἠμᾶς ὅτι «οἰκτίρμων» ὑπάρχεις καί πολυέλεος, «ὁ ἐλεῶν πάντας, ὅτι πάντα δύνασαι καί παρορῶν ἁμαρτήματα ἀνθρώπων εἰς μετάνοιαν», ὁ παρακινήσας τόν προφητάνακτα Δαυΐδ εἰπεῖν• «καθαρισθήσομαι ἀπό ἁμαρτίας μεγάλης» τή δυνάμει σου, ὁ μή θέλων τόν θάνατον τοῦ ἁμαρτωλοῦ, προσδεξαι ἐν ταύτη τή ὥρα τήν δέησιν ἠμῶν ὑπέρ τοῦ Ἔθνους καί τῆς Πατρίδος ἠμῶν.

Πάντες γάρ οἱ ὁμοπάτριδες κείμεθα ἐπί ξυροῦ ἀκμῆς τῶν θλίψεων ὀδυνόμενοι ἐπί τή χλεύη καί καταφρονήσει τῆς φιλτάτης ἠμῶν πατρίδος, οὐ μήν ἀλλά καί τή δυστυχία τῶν κατοίκων αὐτῆς. Ὄντως ἐκ τέ τῶν ἁμαρτιῶν ἠμῶν καί ἐκ τῆς ἐνεστώσης οἰκονομικῆς ἀνάγκης καί τῆς πνευματικῆς κρίσεως τῶν Ἐθνῶν κατέστημεν ἄνθρωποι θλίψιν μόνιμον ἔχοντες καί... Ἔθνος ὑπό τῶν ἄλλων Ἐθνῶν ὀνειδιζόμενον. Δός, οὔν, ἠμίν, Κύριε ὁ Θεός ἠμῶν ἄνεσιν βίου, πάντα τά χρειώδη της κάθ' ἡμέραν ἐπί τῆς γής ἠμῶν διαβιώσεως, μετάνοιαν διά τάς παραλείψεις καί ἁμαρτίας ἠμῶν, ἐλευθερίαν ἐκ τῶν πολλῶν δυσοιώνων λογισμῶν, πίστιν βεβαίαν πρός Σέ, ἐλπίδα ἐπί τά βελτίω τῶν ὀχληρῶν ἠμῶν καταστάσεων ἀκαταίσχυντον, χαράν ἐν ταῖς καρδίαις ἠμῶν σταθηρᾶν. Ἐξάγαγε ἠμᾶς ἐκ τῶν λυπηρῶν ἐπί τά θυμηδέστερα, ἐκ τῶν στενωπών τῆς ἀπελπισίας εἰς τόν δίαυλον τοῦ θάρσους, ἐκ τῆς ὀλισθηρᾶς ὁδοῦ τῆς ἀπωλείας εἰς τήν ἀτραπόν τῆς σταθερότητος, ἐκ τῆς ἀπιστίας εἰς τήν πίστιν, φανερῶν τοῖς πάσι τόν δρόμον τῆς ἀληθινῆς ζωῆς. Ὅτι σύ εἰ ἡ πηγή τῆς ζωῆς καί σοί τήν δόξαν ἀναπέμπομεν τῷ Πατρί καί τῷ Υἱῶ καί τῷ Ἁγίω Πνεύματι, νῦν καί ἀεί καί εἰς τούς αἰώνας τῶν αἰώνων. Ἀμήν. * Τήν ὡραία αὐτή εὐχή, σέ ἐκκλησιαστική γλώσα, συνέταξε ὁ Μητροπολίτης Ἐδέσσης Ἰωήλ, δόκιμος ὑμνογράφος.
ΠΗΓΗ fb

"από εδώ το εμβόλιο και από εκεί ο τάφος" τώρα "από εδώ οι ΗΠΑ και από εκεί ο Π.Ο.Υ"

Διαβάζουμε : Η μεταβατική ομάδα του Donald Trump πιέζει να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας την πρώτη ημέρα της ορκωμοσίας νέας κυβέρνησης προκαλώντας κλυδωνισμούς στο κατεστημένο
Το παγκόσμιο κατεστημένο προειδοποιεί για τον «καταστροφικό» αντίκτυπο που θα είχε στην παγκόσμια υγεία, αναφέρει όχι αθώα… δημοσίευμα των Financial Times την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024.
Μέλη της ομάδας του Trump διαμήνυσαν την πρόθεσή τους να ανακοινώσουν την αποχώρηση από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας στην ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου στις 20 Ιανουαρίου.
Η αποχώρηση θα αφαιρούσε τη μεγαλύτερη πηγή κεφαλαίων του ΠΟΥ, πλήττοντας την ικανότητά του να ανταποκρίνεται σε κρίσεις δημόσιας υγείας, όπως η πανδημία του κορωνοϊού.
Περισσότερα στο https://www.bankingnews.gr/

τι σου κάνει η εξουσία ; σε ένα πρώην επικηρυγμένο τρομοκράτη τζιχαντιστή του φοράει κουστούμι με γραβάτα...

Ο λαός λέει ότι ο λύκος και να αλλάξει την προβιά του πάντα λύκος μένει ..όμως και η αλεπού και η γάτα αν γραβατωθούν πάλι το ίδιο είναι .
 Διαβάζουμε: Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν βρίσκεται στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φιντάν συναντήθηκε με τον Άχμεντ αλ Σάρα (Αμπού Μοχάμαντ αλ Τζολάνι), ηγέτη της οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS).
Λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των συζητήσεών τους δεν έγιναν προς το παρόν γνωστές.Το τουρκικό TRT Haber ανήρτησε φωτογραφίες και βίντεο από τη συνάντηση Φιντάν-Τζολάνι.

Περισσότερα στο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

" Σημείο των Καιρών , Σημείο Οικονομίας , ΣΗΜΑΔΙ για την ΕΕ"

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ:
ΑΑναρίθμητα αυτοκίνητα συνολικής αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ μένουν στάσιμα σε μια τεράστια αλάνα του Έσεν, στη Γερμανία, απεικονίζοντας τους δύσκολους καιρούς που περνούν οι εταιρείες αυτοκινήτων της χώρας.

Η κρίση στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία γίνεται εμφανής στον υπερπλήρη χώρο στάθμευσης νέων αυτοκινήτων στο Έσεν, όπου βρίσκονται χιλιάδες ολοκληρωμένα οχήματα, αξίας περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ, που παραμένουν απούλητα.
Αυτός ο χώρος στάθμευσης στο βόρειο Έσεν, το οποίο αποτελεί σημαντικό κέντρο διακίνησης για τις μεγάλες εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες, έχει γεμίσει ασφυκτικά με σχεδόν 6.000 καινούργια αυτοκίνητα.

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2024

η Πατρίδα χρειάζεται την ΦΑΡΜΑΚΟΛΥΤΡΙΑ για να λύσει τις Παγίδες

 


Η ΑΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Η ΦΑΡΜΑΚΟΛΥΤΡΙΑ

22 Δεκεμβρίου 2024

Γιατί ονομάζεται «Φαρμακολύτρια»
α) Δίδει φάρμακα και θεραπεύει σωματικές και ψυχικές ασθένειες
Το επίθετο «Φαρμακολύτρια» της ῾Αγίας έχει δύο έννοιες, μία γενική και μία ειδική. Κατά την ευρύτερη, την γενική έννοια, η ῾Αγία ονομάζεται έτσι, διότι όπως λέει ο Τρύφων Ευαγγελίδης στο βιβλίο του Βίοι ῾Αγίων (σελ. 994) «είχεν άνωθεν παρά Θεού την δύναμιν να λύη και καταστρέφη των φαρμάκων και των δηλητηρίων τα κακά αποτελέσματα και τας ενεργείας» ή διότι παρέχει η ίδια αφθόνως φάρμακα, «εκλύει» φάρμακα για την θεραπεία των σωματικών και ψυχικών ασθενειών, όπως λέγει το Μεγαλυνάριο μιάς ακολουθίας της: «Φάρμακα προχέουσα μυστικά ψυχών και σωμάτων θεραπεύεις πάθη δεινά, ω ᾿Αναστασία, τη θεία ενεργεία• διό τας χάριτάς σου πάντες κηρύττομεν».
β) Διότι λύνει τις φαρμακείες, δηλαδή τα μάγια
Κατά την ειδική έννοια η Αγία ονομάζεται «Φαρμακολύτρια», διότι ανάμεσα στις πολλές άλλες ιάσεις και θεραπείες που επιτελεί έλαβε από τον Θεό τη Χάρη και τη δύναμη να γλυτώνει όσους έπεσαν στα δίχτυα των φαρμακών και των φαρμακευτριών, δηλαδή των μάγων και των μαγισσών. Λύνει τις φαρμακείες, δηλαδή τα μάγια, και γι᾿ αυτό ονομάζεται φαρμακολύτρια.
Θαυμαστή εμφάνιση και Θαύμα της Αγίας Αναστασίας στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου
Παραθέτουμε ένα από τα παλαιά θαύματα της ῾Αγίας που αναφέρεται σε θεραπεία μαγεμένης κοπέλλας και έχει σχέση με το μοναστήρι που ήταν τότε ηγουμένη η ῾Αγία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου, όπως το διηγείται ο πατήρ Χαράλαμπος Βασιλόπουλος (Βίοι ῾Αγίων 89, ῾Η ῾Αγία ᾿Αναστασία η Φαρμακολύτρια, σελ. 34 ε.):
Μια κοπέλλα ευγενής και ωραία, που καταγόταν από την Καππαδοκία, ήταν αρραβωνιασμένη. ῎Επειτα μετάνοιωσε η νέα και δεν τον ήθελε τον μνηστήρα. ῎Αλλά για να μην την ενοχλεί εκείνος, έφυγε και πήγε στο Μοναστήρι, που ήταν ῾Ηγουμένη η ῾Αγία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου, κοντά στην Κωνσταντινούπολη και εκεί εμόνασεν.
῾Ο μνηστήρας της δεν μπορούσε με κανέναν τρόπο να την βγάλη από το Μοναστήρι. ῏Ηταν μεθυσμένος από τον έρωτα. Γι᾿ αυτό βρήκε ένα μεγάλο μάγο και του έταξε πολλά χρήματα, αν θα μπορούσε να καταφέρη την νέα με τα μάγια του, να εγκαταλείψη το Μοναστήρι. ῏Ηταν μεθυσμένος από τον έρωτα. Γι᾿ αυτό βρήκε ένα μεγάλο μάγο και του έταξε πολλά χρήματα, αν θα μπορούσε να καταφέρη την νέα με τα μάγια του, να εγκαταλείψη το Μοναστήρι και να γίνη γυναίκα του.
῾Ο μάγος εκεί στην Καππαδοκία έκανε τα μάγια του και η γυναίκα βγήκε από τις φρένες της.
Γύριζε όλο το Μοναστήρι και φώναζε τον μνηστήρα με το όνομά του. ῾Ωρκιζόταν δε, ότι εάν δεν της ανοίξουν την πόρτα να πάη να τον βρη θα πνιγόταν. ῾Η ῾Οσία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου, η ῾Ηγουμένη, την έβλεπε σ᾿ αυτήν την κατάσταση, έκλαιγε και έλεγε:•
-᾿Αλλοίμονο σε μένα την αθλία, διότι διά την αμέλειαν των βοσκών αρπάζουν οι λύκοι τα πρόβατα. ᾿Αλλά, πονηρέ διάβολε, άδικα κοπιάζεις. ῾Ο Χριστός δεν θα σε αφήση να καταπιής την αμνάδα μου.
Τότε συγκέντρωσε όλη την αδελφότητα και τις δίδαξε να φυλάγωνται από τις πανουργίες του δαίμονος. Διέταξε κατόπιν να νηστέψουν όλες όλη την εβδομάδα και να προσεύχωνται. Να κάμνουν δε διά την πάσχουσαν αδελφήν, κάθε μέρα χίλιες μετάνοιες. ῎Ετσι προσευχόταν η κάθε μία στο κελλί της.
Την τρίτη νύχτα βλέπει η ῾Αγία Ειρήνη εκεί που προσευχόταν, τα μεσάνυχτα, μπροστά της τον Μέγαν Βασίλειον, που της είπε:
-Γιατί μας ονειδίζεις Ειρήνη, ότι αφήνομε και γίνονται στην πατρίδα μας τα φοβερά και ανόσια μάγια; ῞Οταν ξημερώση, πάρε την άρρωστη μαθήτριά σου και να την πας εις τας Βλαχέρνας. ᾿Εκεί θα έλθη να την θεραπεύση η Μήτηρ του Δεσπότου Χριστού, που έχει τη δύναμη.
῾Ο ῞Αγιος αμέσως έγινε άφαντος. ῾Η ῾Αγία πήρε την πάσχουσα και δύο αδελφές, τις εναρετώτερες, και πήγε στον Ναό των Βλαχερνών. Εκεί προσευχόταν όλη την ημέρα με δάκρυα. Το μεσονύκτιον όμως από τον κόπον αποκοιμήθηκαν.
Τότε βλέπει στον ύπνο της η ῾Αγία πολύ λαό, που ετοίμαζαν τους δρόμους. ῏Ηταν χρυσοφορεμένοι, ολόφωτοι και ραντίζανε με ευωδέστατα άνθη και εθυμίαζαν. ῾Η ῾Αγία τους ρώτησε, γιατί έκαμναν τόση ετοιμασία. ᾿Εκείνοι αποκρίθηκαν:
- ῾Η Μήτηρ του Θεού έρχεται. ῾Ετοιμάσου και συ ν᾿ αξιωθής να την προσκυνήσης.
Τότε έφτασε η Παντάνασσα. Την ακολουθούσε πλήθος αμέτρητο αστραπηφόρων, το δε θείο και σεβάσμιο πρόσωπό της έχυνε τόση λάμψη, που δεν μπορούσε να το βλέπη άνθρωπος. ῞Οταν είδε όλους τους εκεί αρρώστους η Παναγία, ήλθε και στην άρρωστη μαθήτρια της Ειρήνης. ῾Η ῾Ηγουμένη πέφτει στα πόδια της Παναγίας φοβισμένη και έντρομη.῎Ακουσε όμως ότι η Θετόκος φώναξε το Μέγαν Βασίλειον και τον ερώτησεν για την Ειρήνη, τι χρειαζόταν. ᾿Εκείνος της εξέθεσεν όλη την υπόθεση της νέας.
- Καλέστε την ᾿Αναστασία, είπεν η Παναγία.
῾Η ῾Αγία ᾿Αναστασία η Φαρμακολύτρια έφθασε αμέσως. Τότε η Θεοτόκος της είπε:
- Πηγαίνετε στην Καισάρεια με τον Βασίλειο, εξετάστε με επιμέλεια και να θεραπεύσετε αυτήν την κόρη της, διότι σε σένα ο Υιός και Θεός μου χάρισε αυτήν την χάριν.
Κατόπιν προσκύνησαν την Παναγία η ῾Αγ. ᾿Αναστασία και ο Μέγας Βασίλειος και ανεχώρησαν εσπευμένως να εκτελέσουν την εντολή. ῎Ακουσε δε και η ῾Οσία ῾Ηγουμένη μια φωνή, που της έλεγε•:
- Πήγαινε στο Μοναστήρι σου, εκεί θα θεραπευθή.
Όταν η Χρυσοβαλάντου ξύπνησε, φανέρωσε και στις άλλες μοναχές το όραμα και ανεχώρησαν χαρούμενες. ῏Ηταν Παρασκευή και την ώρα του ῾Εσπερινού μαζεύτηκαν όλες στο Ναό. ῾Η οσία τους διηγήθηκε την οπτασία και τις διέταξε να σηκώσουν μάτια και χέρια στον Ουρανό και να λέγουν από την καρδιά τους το «Κύριε ελέησον».
῎Επειτα από πολλή ώρα προσευχής με δάκρυα, φάνηκαν στον αέρα πετώντας η ᾿Αναστασία η Φαρμακολύτρια και ο Μέγας Βασίλειος, ο οποίος της είπε:
- ῞Απλωσε, Ειρήνη, τα χέρια σου. Δέξου αυτά και μη μας ονειδίζεις άδικα.
Αυτό της το είπε, διότι η ῾Οσία Χρυσοβαλάντου προσευχόταν στην εικόνα του και του έλεγε να διώξη τους Μάγους από την Καισάρεια. Άπλωσε τότε τα χέρια της και πήρε ένα δέμα, που ερχόταν από τον αέρα και το οποίον εζύγιζε τρεις λίτρες.
῞Οταν όμως το έλυσε, βρήκαν μέσα διάφορα μαγικά• σπάγγους, τρίχες, μολύβια, δεσίματα και γραμμένα ονόματα δαιμόνων, ιδιαιτέρως όμως είχαν δύο μικρά αγαλματάκια από μολύβι. Το ένα ήτο του ανδρός το ομοίωμα και το άλλο της μοναχής. Οι μοναχές εθαύμασαν και όλη την νύχτα ευχαριστούσαν την Θεοτόκον.
Το πρωί έστειλε η ῾Ηγουμένη στις Βλαχέρνες δύο μοναχές και την πάσχουσαν. ῎Εδωσε συγχρόνως εις αυτές και τα προαναφερθέντα μαγικά, καθώς και λάδι με πρόσφορον, για να λειτουργήση ο Προσμονάριος.
Αυτός μετά την θείαν Λειτουργίαν έχρισε την άρρωστη από το λάδι της κανδήλας. ῎Επειτα έβαλε τα μαγικά επάνω στα αναμμένα κάρβουνα. Την ώρα δε που καιγόταν εκείνα, λύνονταν και τα αόρατα δεσμά της μοναχής. ῏Ηλθε τότε στο μυαλό της και δόξαζε τον Θεόν, που την απάλλαξε.
Όταν όμως διαλύθηκαν τελείως τα μολυβένια αγάλματα, έβγαιναν φωνές μεγάλες από τα κάρβουνα, όπως κάνουν οι χοίροι, όταν τους σφάζουν.
Όσοι ήσαν παρόντες και έβλεπαν και άκουγαν αυτά, φύγανε έντρομοι, δοξάζοντες τον Θεόν, που κάμνει τέτοια θαυμάσια. Κατόπιν επέστρεψαν οι μοναχές στο Μοναστήρι και διηγόνταν στις άλλες τα συμβάντα.
ΠΗΓΗ

Θηβαίος Πολίτης ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ


" παρουσιάστηκε ο Άγιος Ραφαήλ και μου είπε: πάρε το θυμιατήρι σου και θυμιάτιζε, τα πάντα θα τα γεμίσουν με δαιμονικά τάγματα"

 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Πάμε τριάντα έξη χρόνια πίσω.
 Περασμένο μεσημέρι και κατάκοπος από την ορθοστασία και την εργασία που ξεκινούσε από το πρωί έκλεισα τα μάτια για να ξεκουραστώ σε ένα καναπέ υποδοχής.
Αίφνης άκουσα ένα θόρυβο δίπλα μου , σαν θρόισμα φύλλων και αισθάνθηκα μια ανθρώπινη παρουσία.
Ένας λεπτός ψηλός με κατσαρά γένια και μεγάλες πλάτες ιερέας ήταν ήδη μπροστά μου, όταν είχα ανοίξει  τα μάτια μου 
Στο χέρι του κρατούσε το θυμιατήρι μου που είχα μπροστά στις εικόνες με το αναμμένο καντήλι στο χώρο της εργασίας μου.
- πάρτο, μου λέει και να θυμιατίζεις κάθε μέρα , όπως κανείς το Σάββατο και τις μεγάλες γιορτές.
- κάθε μέρα να θυμιάζεις , τα πάντα θα τα γεμίσουν με δαιμονικά τάγματα και η κατάσταση θα χειροτερεύει.
- για να επιβιώσετε με αυτά που θα σας κάνουν πρέπει να μάθετε πολλά από τους 
 "ασκητές μέσα στον κόσμο".
Ο Ιερέας ήταν αυστηρός και μου κουνούσε το χέρι του , ότι έπρεπε να κάνω υπακοή 
Μόλις και πήγα να ψελλίσω ...ποιος είσαι;
Μου λέει: δες την εικόνα με τους τρεις Νεοφανείς Μάρτυρες της Λέσβου που έχεις στο εικονοστάσι σου .
Μόλις άρχισα να καταλαβαίνω , ο ιερέας εξαφανίστηκε ενώ στο χέρι μου κρατούσα το θυμιατήρι.
( Προσωπική Μαρτυρία , όποιος την δέχεται καλώς , όποιος δεν την δέχεται ας ψάξει τι συμβαίνει σήμερα και είναι σαν να ζούμε σε ένα τρελοκομείο)
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

η ΑΦΡΙΚΗ δεν στήνει πια καλύβες, αλλά ΦΑΤΝΕΣ με Ενσαρκωμένο ΧΡΙΣΤΟ - 3 ΒΙΝΤΕΟ

 






Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τους χαρούμενους Αγωνιστές της Γκόμας .

Chansons de Noël des Joyeux Lutteurs de Goma.

ΒΙΝΤΕΟ https://web.facebook.com/timotheos.ntumba.3/videos/1375747033388220/?__cft__[0]=AZXnGfRCkCT0QSmPUeNfJ8dMzPRWwimXDgmT3PJAcAwYcfEBaquOgWQ2u2hPdtDTXviO5UHVbdwnCbzrUoQLKt2ry43IkDa0vyiN2mi5cfkstMjoQhQNJojZk9vsMtZkzGrgISPbVdnjmquF1VRj6XHQZjNs69bdcW8KPRjx1AKeIw&__tn__=%2CO%2CP-R

Η Φωτεινή τραγουδά Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια στα μικρά παιδιά που έρχονται να φάνε στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Χοζεβίτη Γκόμας.Την Φωτεινή την βάπτισα 4 χρονών στην Μπούνια, και τώρα είναι 17 χρονών στο Πανεπιστήμιο στην Γκόμα.
Photinie chante des chansons de Noël aux petits enfants qui viennent manger au monastère de Saint Jean le Hozévite de Goma. J'ai baptisé Photinie quand elle avait 4 ans à Bunia, et maintenant elle a 17 ans à l'Université de Goma. .

Λίγο ρύζι σε προσφυγόπουλα του πολέμου, που ζουν σε ακραία φτώχεια στην Ενορία του Αγίου Παϊσίου και του Αγίου Ιωάννου του Χοζεβίτου Γκόμας.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΝΤΕΟ

" σε λίγες ώρες εισερχόμαστε στο ΜΕΓΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ - αυτό θα σώσει τους Πιστούς και την Ορθοδοξία στην Ελλάδα και όπου γης θα την λάμψει"

 


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΝΤΈΟ https://youtu.be/Y1_CGJ7d9hc?si=xnYAY1vA14bfl776

Α- Π-Ο-Δ-Ο-Κ-Ι-Μ-Α-Σ-Τ-Η-Κ-Α-Ν

 "Κάνε κάτι! Ή μήπως κάτι χειρότερο από αυτό θα έπρεπε να συμβεί;"

Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς και η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ αποδοκιμάστηκαν καθώς οι αξιωματούχοι πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Μαγδεμβούργο μετά την τρομοκρατική επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης, αναφέρει η εφημερίδα Berliner Zeitung .

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το πλήθος σφύριξε και φώναζε «Χαθείτε!». στους αξιωματούχους. Μια γυναίκα από το πλήθος απευθύνθηκε στον Σολτς λέγοντας: "Κάνε κάτι! Ή μήπως κάτι χειρότερο από αυτό θα έπρεπε να συμβεί;"

Το βράδυ της 20ης Δεκεμβρίου, ένα αυτοκίνητο μπήκε σε μια πολυσύχναστη χριστουγεννιάτικη αγορά στην πόλη του Μαγδεμβούργου. Πέντε σκοτώθηκαν, 205 τραυματίστηκαν. Ο επίσημος εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Σαξονίας-Άνχαλτ, Matthias Schuppe , χαρακτήρισε το περιστατικό τρομοκρατική επίθεση.


" όταν κυβέρνησαν ευσεβείς ο λαός ευφραινόταν , όταν εξουσίαζαν ασεβείς ο λαός καταδυναστευόταν "

 

Αδελφοί πως θα κάνουμε Χριστούγεννα όταν η φτώχεια,, η ανέχεια και η εγκληματικότητα σκέπασαν την χώρα ;

Έβαλαν ακόμα και στους θάμνους φωτάκια ( δεν τους νοιάζει η ΔΕΗ) αρκεί να καμαρώνουν τα μούτρα τους στον ψεύτικο φωτισμό.. 
Ο μεγάλος κατασκανδαλισμός είναι η υποκρισία του δήθεν ανθρωπισμού τους.
Ότι αποφασίζουν είναι για να μας πάρουν κάθε στιγμή ευτυχίας γιατί η ευτυχία είναι η πραγματική ελευθερία.  
Πλησιάζει η ώρα που η ΟΡΓΗ του Θεού συγκλίνει με την κοινωνική οργή και τότε η ιστορία θα γράφει ότι "όταν κυβέρνησαν ευσεβείς ο λαός ευφραινόταν , όταν εξουσίαζαν ασεβείς ο λαός καταδυναστευόταν "
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

τέτοια ομορφιά μοιράζεται μαζί σας

 




Η Κοινοβιακή Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιοὺ, βρίσκεται στην κορυφή του ομώνυμου όρους, σε υψόμετρο 567 μ., τρία χιλιόμετρα από το χωριό Πύργος στο νοτιοανατολικό τμήμα της νήσου Σαντορίνης.

Η ίδρυση της Μονής
Το 1711 είναι το έτος ίδρυσης της Μονής, σύμφωνα με την κτητορική Επιστολή (6 Μαρτίου 1711), που υπογράφεται από τον επίσκοπο Θήρας Ζαχαρία Γύζη. Κτήτορες είναι οι αδελφοί Γαβριήλ και Ιωακείμ, γιοι του Αντωνίου Μπελώνια καί της Αικατερίνης Σιγάλα του Ιωάννη, από το χωριό Πύργος. Ιερομόναχοι και εφημέριοι στη γενέτειρά τους, αποτραβήχτηκαν και ίδρυσαν το μοναστήρι αξιοποιώντας οικογενειακά τους κτήματα. Εκεί υπήρχαν ήδη δύο εξωκκλήσια, αφιερωμένα στον Προφήτη Ηλία και στην Υπαπαντή του Κυρίου. Όπως προκύπτει από τα αφιερωματικά έγγραφα και τους τίτλους αγοραπωλησίας στο Αρχείο της Μονής, ο Προφήτης Ηλίας ανήκε αρχικά στον Κωνσταντίνο Πραγιώτη, αργότερα περιήλθε στον ιεροδιάκονο Παρθένιο Σιγάλα, συγγενή των κτητόρων, που ανοικοδόμησε το δεύτερο εξωκκλήσιο της Υπαπαντής. Τον χώρο αυτό ο Παρθένιος Σιγάλας παραχώρησε στους αδελφούς Γαβριήλ και Ιωακείμ. Σύμφωνα με την κτητορική Επιστολή του επισκόπου Ζαχαρία, οι αδελφοί Μπελώνια εξουσιοδοτήθηκαν «ἵνα ποιήσωσι Μονύδριον ἀνδρῶν, διὰ νὰ δουλεύσωσι τὸν Θεόν». Γι' αυτό, γράφει ο επίσκοπος στη συνέχεια, «...παραδίδω αὐτὸν τὸν Ναὸν μετὰ τοῦ παρακκλησιδίου ὅπου ἔχει τῆς Παναγίας μας [῾Υπαπαντῆς] τοῦ εὐλαβεστάτου ἱερομονάχου κὺρ Γαβριὴλ Μπελώνια ὁμοῦ μετὰ τῶν κατὰ σάρκα ἀδελφῶν αὐτοῦ καὶ τῆς συνοδείας αὐτῶν, ἵνα ποιήσωσιν αὐτὸν ἀνδρῶν οἰκητήριον καὶ καταφύγιον πάντων τῶν χριστιανῶν...». Το κτητορικό γράμμα του αρχιεπισκόπου Ζαχαρία Γύζη βεβαιώνει με την υπογραφή του και ο Αγάπιος Γύζης, αντιπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Σαντορίνη, έχοντας τον τίτλο του θεοφιλεστάτου αρχιεπισκόπου Σωτηρουπόλεως.

Πηγή https://www.aparchi.net/i-moni/


ΠΗΓΗ φώτο 

Ιερά-Μονή Προφήτου-Ηλιού-Θήρας 



μιμήθηκαν τους Δίδυμους Πύργους- νέα μορφή αστικού πολέμου- βίντεο

 

ΣΗΜΕΡΑ το ΠΡΩΙ διαβάζουμε 

" Επίθεση ουκρανικών drones στο Καζάν της Ρωσίας το πρωί του Σαββάτου (21/12) προκάλεσαν ζημιές σε πολυκατοικίες και οδήγησαν σε απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή, όπως επεσήμαναν τοπικοί αξιωματούχοι ..

Η δημαρχία του Καζάν ανακοίνωσε ότι οι επιθέσεις προκάλεσαν φωτιές σε πολλές συνοικίες, ενώ πρόσθεσε ότι έχουν ήδη σπεύσει πυροσβέστες. Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μεταδόθηκαν από ρωσικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν drones να πέφτουν πάνω σε πολλές ψηλές πολυκατοικίες, δημιουργώντας εντυπωσιακές μπάλες φωτιάς, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται η αυθεντικότητα των εικόνων"  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ